☂Καλώς όρισες Οκτώβρη μου☂ & ✎All posts of the month #18 ➙ 16 αναρτήσεις (Σεπτέμβριος 2015)

  

  Πριν λίγο κοίταζα το ημερολόγιο τοίχου που έχω εκτυπώσει και έχω κολλήσει στον τοίχο του δωματίου μου, δίπλα ακριβώς από το γραφείο μου. "Ωχ! Εκτός τον Οκτώβριο απομένουν δυο ακόμα μήνες για να αποχαιρετήσουμε και το 2015! Πώς πέρασε γρήγορα και αυτός ο χρόνος;! Τι έκανα φέτος; Τι έχω να θυμάμαι;..." μονολόγησα! 

  Θυμάμαι πολύ καλά τα πάντα και καθετί από τους προηγούμενους μήνες. Οι πρώτοι δυο όμως μήνες μου ήρθαν αμέσως στο μυαλό και όλες οι στιγμές σαν εικόνες. Είχα έναν πόνο στην καρδιά, μιας και ήταν ακόμα ραγισμένη και προσπαθούσα να ξεπεράσω μια "κάλπικη ιστορία" (μην επαναλαμβάνομαι, ξέρετε για τι μιλάω!)  και πόσο μάλλον να ξανά πιστέψω σε μένα. Και δόξα τω Θεό, και την ξεπέρασα χωρίς να μου αφήσει υπολείμματα και μια χαρά ξανά πίστεψα στον εαυτό μου. Να είναι καλά όλοι οι Φίλοι μου (ανάμεσα σε αυτούς κι εσείς και ξέρετε ποιοι είστε) που μου συμπαρασταθήκατε όταν "δικοί μου" άνθρωποι -όπως συνήθως- δεν το έκαναν... ποτέ!

  Και έφτασε και το σήμερα, Οκτώβριο μήνα πια, μετά από πολλά απαλά ή βαριά χαστούκια να έχω ανέβει ένα σκαλοπάτι του "ξέρω ποια είμαι και τι θέλω και κυρίως τι ΔΕΝ θέλω!" Όπως επίσης, έχω αποδεχτεί κάποια πράγματα για τους άλλους, για μένα, για την γενική κατάσταση που δεν θα αλλάξει -εύκολα ή ίσως και καθόλου- προς το καλύτερο αλλά σίγουρα θα δω/θα δούμε και χειρότερα. Όμως, όπως και να έχουν τα πράγματα, όπως και να είναι οι καταστάσεις, όπως και να μου τα φέρνει η ζωή, η μοίρα, το σύμπαν, "Οι Πάντες" τέλος πάντων (συνήθισα πια!), Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ για το ελάχιστο 'καλύτερο' που μπορώ να κάνω πρώτα για μένα κι ύστερα για τους υπόλοιπους. Ακόμα κι αν οι "σειρήνες" γύρω μου, μου λένε το αντίθετο, δηλαδή, "Μαρία, μην προσπαθείς, χαμένη μάχη η ζωή, τα όνειρα, τα θέλω, οι επιθυμίες (σου)... όλα σκατά και ψεύτικα..." Εγώ, ως αντιδραστικό παιδί, ως ένα άνθρωπος που έχω βουλιάξει, έχω "πεθάνει" και έχω ξαναγεννηθεί από τις στάχτες μου και κυρίως Εγώ που έχω φτάσει στην ηλικία που έχω φτάσει -ενώ θα την είχα κάνει για τον άλλον κόσμο μάνα μου, από πολύ νωρίς- και παραμένω δυνατή στα πάντα, δεν επιτρέπεται -αλλά απαγορεύεται- να παραδοθώ σε μια μοίρα που πάνε άλλοι να φτιάξουν για μένα. Η ζωή μου είναι δικιά μου, μου δόθηκε ως "δώρο" (θα το λέω μέχρι να κουραστώ!), και αφού μέχρι στιγμής δεν έχω υπάρξει το χειρότερο, δηλαδή να είμαι αχάριστη, οπότε τι μένει να κάνω από την πλευρά μου; Να συνεχίζω να προσπαθώ, να παλεύω, να αγωνίζομαι, να κερδίζω και να χάνω μάχες και να χαμογελάω κόντρα στην μιζέρια και στους μίζερους που υπάρχουν γύρω μου/μας και προσπαθούν με κολλητιλίκια να με κάνουν ένα ...με τα μούτρα τους. No, no, no και πάλι no! Και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι! Κι αν, όταν έρθει εκείνη η ώρα που δεν θα αντέχω άλλο, δεν θα έχω δυνάμεις, θέληση και κυρίως σβήσει το χαμόγελό μου... και πάλι θα είναι δική μου η ζωή, δική μου και η απόφαση. Δεν θα κατηγορήσω κανέναν άλλον, παρά μονάχα εμένα και τον εαυτό μου... που δεν άντεξα λίγο παραπάνω. 

  Ξέρετε είναι εύκολο, πανεύκολο θα έλεγα, το φταίξιμο για όλα, για το τι μας συμβαίνει... να το ρίχνουμε στους άλλους, λέγοντας φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς τους ίδιους. Φυσικά και πιστεύω πως φταίει η τύχη, το σύμπαν και 'κάποιοι άλλοι' που μας βάζουν συνέχεια εμπόδια ή και που περπατάμε πάνω σε δρόμους με αγκάθια, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί να μην προσπαθούμε παλεύοντας για το ελάχιστο καλύτερο και κυρίως να αφήνουμε τις λίγες ή τις κάποιες ωραίες στιγμές να περνάνε από μπροστά μας, μένοντας να κοιτάμε μόνο τις άσχημες! Συγνώμη αλλά αυτό Εγώ το λέω "Είμαι άξιος της μοίρας μου;!" Άποψή μου! 

 Και επειδή, πάλι είπα πολλά, ένα ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ βρε παιδιά κι ας είναι ο Οκτώβριος ένας μήνας με περισσότερες όμορφες στιγμές σε πράγματα, καταστάσεις, με ανθρώπους, με τον εαυτό μας, που τον ξεχνάμε ή δεν του δίνουμε την απαραίτητη τροφή για να περνάει και αυτός καλά, μόνος του-μαζί με μας αλλά και μαζί με άλλους, φυσικά.

  Τι γράφω πάλι:! Δε γράφω μάνα μου, Εγώ ζωγραφίζω απόψε! χαχαχα! Αυτοσαρκάζομαι βρε! Όταν αυτοσαρκάζεσαι, τη βγάζεις και πιο εύκολα ...καθαρή!



Κάθε αρχές του μήνα ανεβαίνει σχετική ανάρτηση (ενημερωτικό post)  με όλες τις αναρτήσεις που έχω δημοσιεύσει τον προηγούμενο μήνα. 



Οι 16 αναρτήσεις του Σεπτεμβρίου 2015:

❀Καλώς όρισες Σεπτέμβρη μου❀ & ✎All posts of the month #17 - 9 αναρτήσεις (Αύγουστος 2015) (Τρίτη 1/09/2015)
✎ My Favorite Quotes #8 – "Η πολιτική της εξαπάτησης" - ΜΑΡΙΑ Π. (Τετάρτη 2/09/2015)
My Tag: Bye Bye Summer! ☼The photo album of summer 2015!☼ (Πέμπτη 3/09/2015)
True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #5 – Βρε κορίτσι γιατί δεν τρως; (Παρασκευή 4/09/2015)
✍ My thoughts #12 – Γιατί Μαρία πάντα φεύγεις…; (Σάββατο 5/09/2015)
✍ My thoughts #13 – Εγώ άνθρωπε δεν έχω "καρδιά αγκινάρα"... (Κυριακή 6/09/2015)
Let’s talk about Relationships #9 - "Συμπεριφορές αληθινές ή ύπουλες..." (Τρίτη 8/09/2015)
Κριτική Βιβλίου: Βάσια Ακαρέπη - "Μια νύχτα που κράτησε χρόνια" (2013) (Τετάρτη 9/09/2015)
Κριτική Βιβλίου: Εύα Ομηρόλη - "Όταν τα παραμύθια λένε αλήθεια" (2010) (Πέμπτη 10/09/2015)
My favorite places #7 – Διακοπές στο Λουτράκι... (Τρίτη 15/09/2015)
✍ My thoughts #14 - Ναι ρε Φίλε, Μαγκιά μου... (Τετάρτη 16/09/2015)



___________________________




Διαβάστε επίσης:
_______________

► Όλες οι αναρτήσεις της στήλης ✎All posts of the month
Όλες οι αναρτήσεις του Σεπτεμβρίου 2011, 2012, 2013, 2014







_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

16 σχόλια :

  1. ήρθε και ο Οκτώβρης λοιπόν
    πόσο γρήγορα...

    καλό μήνα Μαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου ας αφήσουμε πίσω ότι έγινε -μας δίδαξε και τέλειωσε- και ας πάμε παρακάτω. Νέος μήνας, νέες ευκαιρίες. Κρατάμε την γνώση, κρατάμε τα συναισθήματα μα προχωράμε μπροστά διεκδικώντας τις στιγμές που μας αξίζει να ζήσουμε και μαζί με ανθρώπους που μας αγαπούν.
    Καλό μήνα κορίτσι γλυκό με χαμόγελο, αισιοδοξία και υπέροχες στιγμές, εμπνευσμένες! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Μαρινάκι μου! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
      ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και από 'δω! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

      Διαγραφή
  3. Καλό μήνα όμορφη!
    Οντως ζωγράφισες πάλι!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα άσκημα και αυτά που μας πόνεσαν ας τα αφήσουμε πίσω και αρχίσουμε να κάνουμε όνειρα (με την ελπίδα να πραγματοποιηθούν!) για τις μέρες που έρχονται!!!!
    Καλό μήνα, κοριτσάκι μου γλυκό!!!!
    Φιλάκια πολλά-πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αφήνουμε τα άσχημα πίσω κι αν γυρνάμε σε αυτά κάπου-κάπου είναι για να θυμόμαστε που είμασταν κάποτε και που είμαστε τώρα, στα καλύτερα!
      ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Γιάννα μου!
      Φιλιά πολλά κι από μένα!

      Διαγραφή
  5. Μαρία είσαι στο σωστό δρόμο, εκείνον τής πάλης για ένα καλύτερο Εγώ. Αυτό δεν το κάνουν/με οι περισσότεροι κι είναι ο πιο καλός λόγος για να ασχολούνται/μαστε με όσους το κάνουν... Τα φιλιά μου και καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, κι Εγώ νομίζω πως είμαι στο σωστό δρόμο και χαίρομαι γι' αυτό! Ίσως και σε αυτό να αοφείλεται η ηρεμία μου σε όλα τα πράγματα....Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και σε σένα! :D

      Διαγραφή
  6. Καλό μήνα σκορπίνα μου!!
    Από αυτά που σου λένε αντιλαμβάνομαι ότι είναι άνθρωποι χωρίς φιλοδοξίες και ευγνωμοσύνη γιατί αν τα έχεις αυτά παλεύεις τα εμπόδια και προσπαθείς για το καλύτερο!!Και δεν αποθαρρύνεις τους άλλους..
    Αφιέρωσε τους λοιπόν το γνωστό απόσπασμα της Κικής Δημουλά: " Έχω κι εγώ ένα σωρό απωθημένους ουρανούς, μα δε σκοτώνω άστρα" και άσε τους στην μιζέρια.. γιατί ακόμα και όταν τα μεταφέρεις χάνεις ενέργεια πολύτιμη!

    Φιλάκια πολλά πολλά φιλενάδα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρεις πως συμφωνώ με όσα έγραψες! Έτσι είναι! Δυστυχώς τέτοιο μίζεροι άνθρωποι υπάρχουν και είναι γνωστοί μου, Φίλοι μου αλλά όσο και να τους δίνω θάρρος και μάλιστα με ισχυρά επιχειρήματα;! ή με τα θετικά της ζωής, ΔΕΝ.... Κια όπςω λένε και οι ειδικοί: "Δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον όταν δεν το θέλει και ο ίδιος πρώτα απ' όλα!" Δεν με ρίχνουν πια και δεν με παίρνουν μαζί τους στην μαυρίλα τους... εκεί είμαι δίπλα τους αλλά με έναν τοίχο όταν χρειάζεται! Όχι άλλο κάρβουνο και όχι άλλη χαμένη ενέργεια!
      Και αυτό της υπέροχης Δημουλά, το έχω ήδη αφιερώσει!

      Τα φιλιά μου Κατερίνα μου!

      Διαγραφή
  7. Εγώ πέρασα απο εδώ εχθές,δεν πέρασα?
    Αφού πέρασα και σου είπα μάλιστα πως συμφωνώ,και που σου είπα πως ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό ακριβώς που του αξίζει είναι πράγματα που τα πιστεύω πραγματικά πολύ!
    Δεν ξέρω,μυστύριο οι γειτονιές του μπλογκινγκ!
    καλημέρα ΚΑΙ πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασες; Α! κρύβει επισκέψεις ο κ. blogger;
      Νικολέτα μου, χαίρομαι που τα πιστέυεις κι εσύ!
      Σε φιλώ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes