⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 11-16 (Φεβρουάριος 2016) #2



Πέμπτη 11/02/2016: Κάτι καινούργιο που δοκίμασα πρόσφατα.
  Μμμμμ, σκέφτομαι και ξανά σκέφτομαι! Λοιπόν, δοκίμασα σταφιδόψωμο από τα χεράκια της μαμάς. Έφτιαξε σταφιδόψωμο με τον δικό της τρόπο και ήταν υπέροχο.

Παρασκευή 12/02/2016: Σήμερα νιώθω ασφάλεια γιατί...
  ...απλά δεν νιώθω καμία ανασφάλεια!

Σάββατο 13/02/2016: Ποια είναι η super δύναμή μου;
  Το χαμόγελό μου! Δεν ξέρω αλλά αν δεν χαμογελάσω και δεν γελάσω, ακόμα και χωρίς λόγο, κάτι λάθος πάει με μένα!

Κυριακή 14/02/2016: Αγάπη είναι...

  Αγάπη είναι αυτό που κάνει την καρδιά/ψυχή/μυαλό/πνεύμα/συναισθήματα να χαμογελάνε και να νιώθεις όμορφα. Όπως λέω και γράφω συνέχεια: #μόνο_αγάπη #αγάπη_μόνο

Παρακάτω διαβάστε ενδεικτικά μερικές αναρτήσεις μου που μιλούν για ...αγάπη.

Δευτέρα 15/02/2016: Τι είναι αυτό που με αγχώνει;
  Με αγχώνει απίστευτα να πρέπει να είμαι κάπου, πχ. σε κάποιο ραντεβού είτε για δουλειά είτε για κάτι άλλο, και να μην είμαι στην ώρα μου. Αυτό θυμάμαι το είχα από τότε που πήγαινα Δημοτικό. Θυμάμαι, εμένα και τον αδελφό μου τον Βασίλη (δυο χρόνια μικρότερος μου) μας ξυπνούσε η μαμά πάντα στις επτά το πρωί ώστε μέχρι τις επτάμιση η ώρα να έχουμε ντυθεί και να έχουμε φύγει για το σχολείο. Ε, περιττό να σας πω πως ήμασταν ήδη στις επτάμιση στο σχολείο πρώτοι από όλους σε ένα σχολείο έρημο, που το μόνο που ήταν ανοιχτό πάντα ήταν το κυλυκείο. Θυμάμαι, η δασκάλα μου η κυρία Βάσω, να είναι καλά, όπου και να είναι (έμενε στην γωνία από το πρώτο μου σπίτι, μετά μετακομίσαμε σε αυτό που μένουμε τώρα και η απόσταση ήταν με τα πόδια κανένα 15 λεπτά και πολλά λέω) μου είχε πει: "Μαράκι, γιατί έρχεστε εσύ και ο αδελφός σου τόσο νωρίς; Οκτώ η ώρα μαζευόμαστε για την προσευχή..." Της είχα πει: "Μένουμε πια λίγο πιο μακριά και για να είμαστε στην ώρα μας, ερχόμαστε πιο νωρίς!" Τέλος πάντων, από τότε έμαθα να είμαι συνεπής στην ώρα μου, όσο βέβαια μπορώ και είναι στο χέρι μου.

Τρίτη 16/02/2016: Κάποιος που θαυμάζω και γιατί; 

  Την μάνα/μαμά/μανούλα μου! Τέτοια δυναμική γυναίκα μόνο να τη θαυμάζεις επιτρέπεται! Μόνη της μεγάλωσε πέντε παιδιά, πριν αλλά και μετά που μπήκε φυλακή ο πατέρας μου. Μια ζωή την θυμάμαι να δουλεύει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και δυο και τρεις δουλειές. Καμαριέρα, σερβιτόρα, ταμίας, σε εργοστάσια, να κοιτάζει ζευγάρια γεροντάκια (θυμάμαι με έπαιρνε κι εμένα και πραγματικά είδα με τι φροντίδα, αγάπη και υπομονή τους συμπεριφερόταν και πήρα το μάθημα ότι κάποτε όλοι στην ίδια θέση θα φτάσουμε, οπότε πρέπει να ξέρουμε πως να φερόμαστε στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας) καθαρίστρια χρόόόόνια μέχρι και σήμερα. Τη δουλειά δεν την φοβάται η μάνα μου και είναι το -μόνο ίσως- χαρακτηριστικό που έχω πάρει κι Εγώ. Αν μπω σε μια δουλειά, αυτομάτως να δουλέψω σκληρά δίνοντας το καλύτερο εαυτό μου. Και προσθέστε επίσης ότι έχει περάσει τόσο άσχημα/απαράδεχτα πράγματα και συμπεριφορές από τον πατέρα μου που στάθηκε μόνη της, πάντοτε με αξιοπρέπεια να μας μεγαλώσει, να μην πεινάσουμε, να μην βρεθούμε ποτέ στο δρόμο, να μας φτάσει να γίνουμε -όσοι γίνεται- καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία. Όχι, η μάνα μου, έβγαλε σε μεγάλο ποσοστό καλά παιδιά που δεν την φτάσαμε στο σημείο να "κλείσει το σπίτι". Και όσα εκτός ορίων κι αν έγιναν, Εκείνη πάντα δίπλα μας. Εντάξει, θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο κεφάλαιο ή μάλλον ολόκληρο βιβλίο για την μάνα μου. Να την έχει καλά ο Θεός, να μας χαρεί και να την χαρούμε, όσο γίνεται περισσότερο.


Αυτές ήταν οι επόμενες 6 ερωτοαπαντήσεις μου για τον τρέχων μήνα Φεβρουάριο, για το project "Keep a 5 Year Journal: 366 days 2016".

►Διαβάστε ΕΔΩ τις προηγούμενες 10ερωτοαπαντήσεις


Διαβάστε επίσης:
_________________

►Διαβάστε παρακάτω τις προηγούμενες αναρτήσεις αναρτήσεις του "Keep a 5 Year Journal: 366 Days" ...
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 15 (Νοέμβριος 2015) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 16 - 22 (Νοέμβριος 2015) #2
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 23 - 30 (Νοέμβριος 2015) #3

⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 6 (Δεκέμβριος 2015) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 7 - 13 (Δεκέμβριος 2015) #2
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 14 - 20 (Δεκέμβριος 2015) #3
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 21 - 27 (Δεκέμβριος 2015) #4
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 28 - 31 (Δεκέμβριος 2015) #5


⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 10 (Ιανουάριος 2016) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 11 - 17 (Ιανουάριος 2016) #2
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 18 - 24 (Ιανουάριος 2016) #3
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 25 - 31 (Ιανουάριος 2016) #4




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

14 σχόλια :

  1. Καλημέρα Μαρία μου
    Για εμένα ο Φλεβάρης είναι κάπως περίεργος
    Οχι αποκλειστικά καλός ή κακός, περίεργος όμως
    Α να δουμε...
    Καλα να περνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφοσον ειναι σπιτικό πρέπει να ειναι υπέροχο! Αν και οι σταφιδες δεν μου αρεσουν καθολου :D
    Χαμόγελα παντού!
    Συμφωνω με τα όσα γραφεις περι αγαπης!
    Με αγχωνουν τα παντα!
    Καλη συνεχεια!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο λάθος να αγχωνόμαστε για τα πάντα, ακόμα και για εκείνα που δεν είναι αποκλειστικά στα χέρια μας!
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ Αριάδνη μου!

      Διαγραφή
  3. Μαράκι μου με άγγιξες πολύ στο τέλος που μίλησες για την μανούλα σου. Να την έχει ο Θεός καλά και να σας χαίρεται και να την χαίρεστε και εσείς!
    Αυτό με το άγχος και τα ραντεβού και εγώ το έχω. Άσε χαμούλης!
    Σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί και αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα για την μανούλα, της τα έχω πει και της ίδιας... εντάξει αφού έτσι ένιωθα,έτσι έκανα! Χαμούλης από συναισθήματα Μαρινάκι!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Ω, αυτό το άγχος-συνέπεια να είμαι στην ώρα μου, το έχω απο τότε που θυμάμαιτον εαυτό μου. Στη σκέψη και μόνο πως ίσως αργήσω... Αρρωσταίνω!
    Το θεωρώ πολύ σπουδαίο να θαυμάζεις τη μανούλα σου! Είναι μια ηρωίδα της καθημερινότητάς σου και αν μπορώ να έχω άποψη, αυτοί οι άνθρωποι είναι που μας γεμίζουν υπεηφάνεια!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Μαράκι! Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είμαι κι Εγώ μέχρι και σήμερα Γιάννα μου! Αλλά εντάξει, δεν θέλω να ...αρρωστήσω εξαιτίας αυτού του θέματος!
      Μα αν δεν θαυμάζεις την μανούλα που σε μεγάλωσε μόνη, δύσκολα παρέχοντας ό,τι καλό μπορούσε, ποιον θα θαυμάσω; Εντάξει,γενικώς θαυμάζω ανθρώπους που μόνοι τους παλεύουν να ...ζήσουν!
      Τα φιλιά μου για μια όμορφη Κυριακή!

      Διαγραφή
  5. Όσο ξεδιπλώνεις τη ζωή σου, τόσο και πιο πολύ με συγκινείς.. Η Μάνα Βράχος.. Μόνο συγχαρητήρια τής αξίζουν.. Εγώ τώρα τελευταία δοκίμασα ένα ωραίο άρωμα και θα το αγοράσω! Φιλιά πολλά και καλημέρες Μαράκι μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα χρόνια μέσα από τα blogs μου ξεδιπλώνω τη ζωή μου και τα συναισθήματα μου, τώρα θ' αλλάξω; Χαχαχα! Έτσι νιώθω κι έτσι κάνω! Ε, αν βρεθεί και κανένας άνθρωπος που θα συγκινηθεί από βτα δικά μου, τι να πω; Κάτι θα αφήσω κι εγώ σε αυτό τον κόσμο!
      Η μανούλα βράχος... μέχρι και σήμερα! Αχ, λατρεύω τα αρώματα! Να το αγοράσεις......! Τα φιλιά μου Πέτρα μου για μια όμορφη Κυριακή!

      Διαγραφή
  6. Προτού διαβάσω την σούπερ δύναμη σου, σκέφτηκα το χαμόγελο σου! Και να που έπεσα μέσα! Γιατί είναι πραγματικά δυνατό! Μας κάνει όλους να χαμογελάμε όταν το βλέπουμε!
    Αυτό με την συνέπεια στα ραντεβού το έχω κι εγώ! Και βέβαια φτάνω πολύ νωρίτερα, και βέβαια εκνευρίζομαι αν ο άλλος αργήσει (και ακόμα περισσότερο αν δεν ειδοποιήσει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου, πάντα αλλά πάντα χαμογελάω! Το χαμόγελό μας είναι η δύναμη μας για να βγάζουμε εις πέρας την καθημερινότητα μας! Κι Εγώ φτάνω πολύ νωρίτερα στα ραντεβού και εκνευρίζομαι όταν ο άλλος αργεί παραπάννω από 10-15 λπτά. Βέβαια, κι Εγώ όταν αργώ εκνευρίζομι πολύ με μένα! (είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου, αν το έχεις καταλάβει!)
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου για μια όμορφη Κυριακή!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes