⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 1-18 (Δεκέμβριος 2016)🎄Part1

⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 1-18 (Δεκέμβριος 2016)🎄Part1

Πέμπτη 1/12/2016: Οι στόχοι μου για τον Μήνα Δεκέμβριο.
 Κοιτώντας τις ακριβώς ίδιες περσινές ερωτήσεις του Δεκεμβρίου και ειδικά να σταθώ στην 1η ερώτηση με τους στόχους του μήνα, διαπιστώνω ότι από τους 5+1 στόχους μου, κατάφερα κουτσά στραβά τον 1, 2, 4 & 5. Εντάξει, καλά τα πήγα αλλά μπορούσα και καλύτερα. Και αυτό το "καλύτερα" θα το κάνω (και το υπογράφω) το 2017. Διότι ήδη δουλεύω αρκετά στους ίδιους περσινούς στόχους αλλά και σε νέους. Οι φετινοί στόχοι μου για τον τρέχον μήνα είναι οι εξής:

  • Να ολοκληρώσω το Blog Planner που φτιάχνω για καλύτερη οργάνωση του blog μου αλλά και άλλων δραστηριοτήτων μου. Όπως έχω ξαναπεί είμαι οργανωτικός τύπος αλλά δεν είμαι σταθερή να μένω σε ένα πρόγραμμα ακολουθώντας το πιστά και κατά γράμμα. Επειδή όμως φέτος το blog μου από το Καλοκαίρι και μετά κάπως το παραμέλησα, επειδή καλός ή κακός έδωσα προτεραιότητα σε άλλα ξέγνοιαστα πράγματα και δυστυχώς και πολύ χρόνο σε "άλλους", έμεινα πίσω σε αναρτήσεις, θέματα, project, συγγραφή κ.α. Με κάτι όμως "πρόχειρους υπολογισμούς" που έκανα είδα ότι η διαδικασία ενός planner με βοήθησε στο να μαζέψω και να βάλω σε σειρά όλη τη 'δουλειά' που κάνω χωρίς να ψάχνω από 'δω κι από 'κει. Οπότε, το πήρα σοβαρά απόφαση να έχω για το 2017 ένα ντοσκιέ -Blog- Planner για να δουλεύω καλύτερα πάνω σε αυτά που αχολούμαι. Όταν θα είναι έτοιμο θα σας το παρουσιάσω σε σχετική ανάρτηση να μου πείτε και εντυπώσεις.

  •  Να ολοκληρώσω και να εκτυπώσω κάποια μαθήματα συγγραφής που θα μου χρειαστούν για home μάθηση.  

  • Να ξεκινήσω και να ολοκληρώσω ένα καινούργιο παζλ που πήρα με θέμα "Στενάκια της Σκιάθου", 500 κομμάτια. Από ότι φαίνεται τα τελευταία 2-3 χρόνια κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει και αγοράζω και κάθομαι και φτιάχνω ένα 500άρι παζλάκι. Μου αρέσει διότι τέτοια εποχή, πέρα το ότι είμαι μέσα στο σπίτι, στη ζεστούλα, με ζεστό πράσινο τσαγάκι και μουσικούλα, κάθομαι κάτω στο χαλί και ξεχνιέται λίγο το μυαλουδάκι μου. Και αυτόν τον καιρό, θέλω να ξεχαστώ κάνοντας ευχάριστα μόνο πράγματα και να χαίρομαι -όσο γίνεται- τις εορταστικές μέρες.
  •  Θα κάνω copy-paste τον περσινό στόχο που ισχύει και για τον φετινό μήνα. Να περάσω αυτές τις γιορτές όσο, όπως και με όποιον τρόπο γίνεται ευχάριστα, διασκεδαστικά, χαρούμενα, χωρίς περιττή πίεση και άγχος, με ανθρώπους γύρω μου, δίπλα μου, που με αγαπούν, τους αγαπώ, και που με κάνουν να αισθάνομαι ασφαλής και όμορφα. Α! και που φυσικά με κάνουν να είμαι χαρούμενη κι όχι λυπημένη.
Οι περσινές ερωτοαπαντήσεις μου για τον μήνα Δεκέμβριο 2015.

Παρασκευή 2/12/2016: Μια Χριστουγεννιάτικη Ανάμνηση.
  Αλλαγή χρόνου από 1997 σε 1998 (πόσο ήμουν; γύρω στα 13-14;) στο σπίτι της κοπέλας και της μικρής 6χρονης κόρης της όπου συζούσε ο πατέρας μου. Με είχε καλέσει η γυναίκα -που από την πρώτη στιγμή μου έδειξε τρυφερότητα- να περάσουμε οικογενειακώς (θυμάμαι έτσι να μου λέει) την αλλαγή του χρόνου. Κι έτσι ήρθε ο πατέρας μου από το σπίτι του που ζούσα μαζί του Εγώ και ο μικρότερος αδελφός μου και με πήρε και πήγαμε στο σπίτι της. (Ναι, ξέρω πολλά σπίτια. Τότε το είχα ας πούμε τρίπορτο, μάνα-πατέρας-νέα οικογένεια πατέρα. Απορώ μέχρι και σήμερα πως άντεξα τότε πολλές αλλαγές και καταστροφές και δυστυχίες αλλά τέλος πάντων.) Θυμάμαι τόσο έντονα με το που μπήκα μέσα ένιωσα ένα σπίτι, μικρό μεν, αλλά με μια ζεστή θαλπωρή και μια κοπέλα και το κοριτσάκι της να με υποδέχονται σαν να τους επισκέπτεται η Πριγκιπέσσα.😛 Καλοσύνη, αγάπη, αγκαλιές, φιλιά, δώρα... δηλαδή πράγματα και συναισθήματα άγνωστα για μένα μέχρι εκείνον τον καιρό.  Βέβαια, προυπάρχει μια τεράστια ενδιαφέρουσα ιστορία πριν από αυτή την ανάμνηση που δεν είναι της παρούσης. Πάντως, θυμάμαι, όταν άλλαξε ο χρόνος η κοπέλα, μου έκανε μια αγκαλιά που έμοιαζε σαν να με αγκαλιάζει ένας άγγελος που θέλει να με προστατεύσει. Θυμάμαι, είπε στην μικρή της να μου κάνει κι εκείνη μια αγκαλιά και μου έκανε το παιδάκι. Θυμάμαι επίσης πολύ μα πολύ καλά να λέει ψιθυριστά στον πατέρα μου "Έλα Ανδρέα, πήγαινε και αγκάλιασε την κόρη σου να νιώσει ότι ο πατέρας της είναι εδώ δίπλα της." και όντως με πλησίασε ο πατέρας μου και με αγκάλιασε λέγοντας μου "Καλή Χρονιά ρε Μαρία!" Δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε η αγκαλιά του, πάντα σε όλα του ψεύτικος ήταν. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς! Μετά σπάσαμε έξω στην εξώπορτα ένα ρόδι και ανοίξαμε σαμπάνια. Θυμάμαι ότι δοκίμασα κι Εγώ λιγάκι. Καθίσαμε και φάγαμε. Θυμάμαι τα καναπεδάκια πόσο νόστιμα. Θυμάμαι που καθίσαμε οι τρεις γυναίκες δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ανοίξαμε τα δώρα... Και άλλα πολλά θυμάμαι! Από μνήμη, δόξα τω Θεό, καλά πάω! Χεχε! Πιστεύω πως -ίσως- αυτή να είναι πραγματικά η μοναδική μέχρι σήμερα ωραία χριστουγεννιάτικη ανάμνηση. Η περσινή που σας είχα αναφέρει ΕΔΩ, μόνο ευχάριστη δε τη λες!     


Σάββατο 3/12/2016: Πώς ήταν η σημερινή μέρα.

  Όμορφη, χαλαρή με καλούς Φίλους!


Κυριακή 4/12/2016: Τι θέλω να πετύχω αυτόν τον μήνα.

  Να αντέξω... να την σκαπουλάρω... να περάσω όσο πιο όμορφα γίνεται... να διασκεδάσω... να είμαι χαρούμενη... να χαρώ τις τελευταίες μέρες του 2016...


Δευτέρα 5/12/2016: Πώς «μυρίζουν» τα Χριστούγεννα;

 Μυρίζουν μελομακάρονα... χαρούμενες μουσικές... ξέγνοιαστες βόλτες στους στολισμένους δρόμους και βιτρίνες της πόλης... μυρίζουν ελπίδα... παιδικό ενθουσιασμό... απολογισμό όλης της χρονιάς... αναμονή και προσμονή για την νέα χρονιά... 


Τρίτη 6/12/2016: Ποια ανάμνηση θέλω να κρατήσω σήμερα;
  Κρατάω την χθεσινή Δευτέρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αλλαγής ημέρας Τρίτης που είχε μόνο ωραίες στιγμές και πλέον αναμνήσεις. Παγωνιά, μια ωραία έκπληξη βόλτα, ευχές, λόγια όμορφα, ένα μπρελόκ, music-road-video, χαρά και ωραίες συλλεκτικές στιγμές.  

Τετάρτη 7/12/2016: Κάτι που έκανα σήμερα και δεν θέλω να το επαναλάβω.

  Εδώ και κάτι χρόνια απέβαλλα τα νεύρα μου. Διότι η αλήθεια είναι ότι ήμουν ένας πάρα μα πάρα πολύ νευρικός χαρακτήρας. Έπρεπε να δώσω -όπως πάντα- πολλές μάχες με τον ίδιο μου τον εαυτό για να μην είμαι τόσο νευρική σε σημείο να καίγομαι μέσα μου σαν φωτιά. Και νιώθω περήφανη που τα κατάφερα. Δεν νευριάζω πια εύκολα, φουντώνω μεν αλλά δεν νευριάζω σε τέτοιο βαθμό να γίνομαι πυρ και μανία όπως παλιότερα. Σήμερα λοιπόν, ήταν από τις λίγες  σπάνιες φορές που νευρίασα με κάποιον "Φίλο" που ενώ είναι ο λεγόμενος "έχει σχεδόν τα πάντα και μιλάει εκ του ασφαλούς" προσπάθησε να με πείσει ότι οι άνεργοι είναι σε καλύτερη θέση διότι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και άλλες υποχρεώσεις, χωρίς βέβαια να ξέρει τι υποχρεώσεις και τι προβλήματα έχω Εγώ, εκτός βέβαια ότι δεν έχω δουλειά αλλά βλέπεις αυτό το περνάμε στο ντούκου. Απεχθάνομαι με όλη την σημασία της λέξεως όλους αυτούς που έχουν έστω τα βασικά στη ζωή τους, έχουν άνεση, δουλειά, χρήματα, έχουν δημιουργήσει την οικογένεια τους, έχουν δουλειά... τέλος πάντως "έχουν κάτι" και κλαίγονται και πιστεύουν πως έχουν περισσότερα δικαιώματα και σεβασμό από κάποιον που για τον χ,ψ λόγο δεν έχει δουλειά, ζει φτωχικά με τους γονείς του, δεν έχει κάνει ακόμη οικογένεια... τέλος πάντως για τους "έξω από τον χορό" είναι στο "μηδέν" και στο "τίποτα". Θα πω το εξής και είμαι πιο απόλυτη πεθαίνεις και μην προσπαθήσει κανείς να μου αλλάξει την άποψη μου. Δεν λυπάμαι πια σε καμία περίπτωση κάποιον που "έχει" και κλαίγεται και μιζεριάζει αντί να ευχαριστεί το Θεό και την τύχη του. Αυτός κουτσά στραβά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα τα καταφέρει και θα έχει να ζήσει αυτόν και την οικογένεια του. Ο "Άλλος" που "δεν έχει" και είναι σαν 'δακτυλοδεικτούμενος' σε μια εποχή που γύρω του όλα γκρεμίζονται που όμως παλεύει από το μηδέν να φτάσει στο 1, στο 2... για να δημιουργήσει ΚΑΤΙ, "Αυτός" λοιπόν, δεν κλαίγεται, δεν μιζεριάζει, λέει "κάτι θα γίνει, θα το παλέψω, δεν το βάζω κάτω" ... "Αυτοί" οι Άνθρωποι λοιπόν για μένα είναι άξιοι θαυμασμού και σεβασμού και σε πιο πάνω σκαλοπάτι από τον "Άλλους" που είναι το λιγότερο για λύπηση και απαξίωση. Ναι, φυσικά όλοι άνθρωποι είμαστε αλλά έλεος............!!!!!       


Πέμπτη 8/12/2016: Σήμερα επιλέγω να..................  
μην μείνω στην αναμονή... να μην περιμένω... να μην κοιτάζω κάθε τρεις και λίγο το κινητό μου.
 

Παρασκευή 9/12/2016: Σε ποιόν είπα την πρώτη καλημέρα σήμερα.

  Στον άΝθρωπο 😂😂😂😂😂😂😂😂


Σάββατο 10/12/2016: Κάτι που άκουσα/είδα/ένιωσα σήμερα και δεν θα ξεχάσω.
 Σήμερα με την Φίλη μου την Τόνια πήγαμε στο The Mall και όπως πάντα περάσαμε super. Ψωνίσαμε, φάγαμε, ήπιαμε καφεδάκι, βγάλαμε χαζές φωτογραφίες με Χριστουγεννιάτικα στολίδια, γελάσαμε μέχρι δακρύων. Ένιωσα ξέγνοιαστη, χαλαρή, οι υπερβολικές μου σκέψεις για πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους για λίγο στην άκρη και γενικά ξεχάστηκα λιγάκι. 


Κυριακή 11/12/2016: Σήμερα ήμουν θετικός ή αρνητικός άνθρωπος;

  Αναμφισβήτητα θετική σε βαθμό ό,τι μπαρούφα άκουσα και ό,τι παράλογη συμπεριφορά είδα και κατά κάποιον τρόπο άγγιζε και εμένα, στο στέκι μας  που κάθισα με τους Φίλους μου για καφεδάκι να τους κάνω να δακρύσουν από τα γέλια.😂😂 Εκείνοι νευρίαζαν, Εγώ το είχα ρίξει τόσο στην "τρελή-τίποτα δεν με αγγίζει". Η αλήθεια είναι ότι αν με πιάσει το περίεργο χιούμορ μου και η καλή μου διάθεση είμαι ικανή να ξεσηκώσω ολόκληρο μαγαζί. Μιλάμε για τρελά γέλια😂😂 και Χιουμοροκατάσταση της Μαρίας. Ναι, ναι, κάνω καλή παρέα, αν και δεν φαίνεται ούτε αυτό! Αχαχα!


Δευτέρα 12/12/2016: 10 λέξεις που με χαρακτηρίζουν σήμερα.

  1. Ανήσυχη γιατί είδα άσχημο όνειρο που πεθαίνω! (πάλι;!)
  2. Πιασμένη... 3. Νυσταγμένη... 4. Απορημένη... 5. Δύσπιστη... 6. Φουντωμένη (σας είπα να μην μου μιλάτε για τον "Αλέξη", τον Πρωθυπουργάρα μας ντε!)... 7. Ανυπόμονη... 8. Δακρυσμένη από τα γέλια, γιατί μου έστειλαν και διάβασα ένα τέλειο ανέκδοτο κατεβατό...  9. Είμαι καλά... 10. Χαμογελαστή.


Τρίτη 13/12/2016: Εάν μπορούσα να γράψω σήμερα ένα γράμμα, ποιος θα ήταν ο παραλήπτης; (εναλλακτικά το γράμμα)

  Θα έγραφα γράμμα-εξομολόγηση (κατεβατό στάνταρ χεχε!!!) σε έναν άΝθρωπο Ν(Χ) που εκτιμώ και αγαπώ για να του εκφράσω όλα αυτά που ένιωσα, νιώθω γι' αυτόν και όλα μου τα 'ευχαριστώ' για όλες τις ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα το δεχόταν, οπότε μάλλον άκυρο. Θα έγραφα Γράμμα-τα σίγουρα, χωρίς κανέναν δισταγμό -όπως κάθε χρόνο- γράμμα στον Άϊ-Βασίλη. Και το γράφω και θα το αναρτήσω -όπως κάθε χρόνο-  σύντομα! ΕΔΩ τα ήδη αναρτημένα γράμματα μου προς τον Αγιο-Βασίλη Επίσης, θα έγραφα (ξανά) γράμμα-τα στον μελλοντικό μου εαυτό. Νομίζω πως έφτασε η ώρα για να του τα πω πάλι κι από την καλή κι από την ανάποδη. Μήπως λέω μήπως να ξεκινήσω να το γράφω;;;😏 ΕΔΩ & ΕΔΩ προηγούμενα γράμματα!  


Τετάρτη 14/12/2016: Κάτι που μου έλειψε από την σημερινή ημέρα.

  Ένα μήνυμα... Μια "Καλημέρα"...


 

Πέμπτη 15/12/2016: Με τι χαμογέλασα σήμερα;
  Με μια έκπληξη
Ν(Χ) - 5' που μου έκανε κάποιος που τελικά δεν είμαι σίγουρη αν ήταν καλή 100%. Τελικά δεν πολύ μου αρέσουν οι εκπλήξεις, ειδικά όταν κρύβουν επιπλέον εκπλήξεις που είναι εκτός εκπλήξεως. Ακαταλαβίστικα το είπα; Αλλά, έτσι ή αλλιώς, χαμογέλασα με όλη την φάση και εννοείται εκτίμησα την έκπληξη.


Παρασκευή 16/12/2016: Μια μικρή αλλαγή που θα κάνω αύριο.

  Θα μιλήσω... θα εκφραστώ... Εγώ που δύσκολα μιλάω και πανεύκολα γράφω ας κάνω την αλλαγή και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Χιχιχιχι!!!

 

Σάββατο 17/12/2016: Πώς με έκανε να νιώσω η αλλαγή που αποφάσισα χθες.
  Σκ@τ@! Όχι βέβαια γιατί είχα την μαγκιά να μιλήσω εκφράζοντας τα αισθήματα μου αλλά επειδή εκτός από όλα τα ωραία που έλαβα είχα την ανάγκη να λάβω μια μόνο απλή κουβέντα ..."παρουσίας" και μάλλον δεν την έλαβα και αυτό έφερε αποφάσεις και κινήσεις που δεν θες αλλά "πρέπει" να τις κάνεις, αφού δεν......  


Κυριακή 18/12/2016: Κάτι καλό που έγινε σήμερα. 

  Φάγαμε σχεδόν όλοι οικογενειακώς, γελάσαμε και υπήρχε ηρεμία μεταξύ μας. Ε, όταν συμβαίνει αυτό μόνο καλό το λέω και είμαι σε κατάσταση ηρεμίας και χαράς κι όχι πίκρας και λύπης.





   Αυτές ήταν οι πρώτες 18 ερωτοαπαντήσεις μου για τον μήνα Δεκέμβριο, για το project "Keep a 5 Year Journal: 366 days 2016". 





Διαβάστε επίσης:
_____________________

►Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις του "Keep a 5 Year Journal: 366 Days 2015".
Ιανουάριος 2016:1/01 έως 10/01, 11/01 έως 17/01, 18/01 έως 24/01 & 25/01 έως 31/01
Φεβρουάριος 2016: 1/02 έως 10/02, 11/02 έως 16/02, 17/02 έως 22/02 & 23/02 έως 29/02
Μάρτιος 2016: 1/03 έως 6/03, 7/03 έως 13/03, 14/03 έως 20/03, 21/03 έως 27/03 & 28/03 έως 31/03
Απρίλιος 2016: 1/04 έως 10/04, 11/04 έως 17/04, 18/04 έως 24/04 & 25/04 έως 30/04
Μάιος 2016: 1/05 έως 8/05, 9/05 έως 15/05, 16/05 έως 22/05 & 23/05 έως 31/05
Ιούνιος 2016: 1/06 έως 12/06, 13/06 έως 22/06 & 23/06 έως 30/06
Ιούλιος 2016: 1/07 έως 31/07
Αύγουστος 2016: 1/08 έως 31/08
Σεπτέμβριος 2016: 1/09 έως 18/09 & 19/09 έως 30/09
Οκτώβριος 2016: 1/10 έως 31/10
Νοέμβριος 2016: 1/11 έως 6/11, 7/11/ έως 20/11 & 21/11 έως 30/11






*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Ξέρεις που σκάλωσα; Στα 1997 που περιγράφεις την πρωτοχρονιά με την άλλη οικογένεια.. Γιατί τελικά την θαλπωρή δεν την κάνουν ούτε τα μεγάλα σπίτια, ούτε τα μεγάλα λόγια, αλλά τα αληθινά συν-αισθήματα... Πολλά φιλιά και εύχομαι κάθε πρωτο-χρονιά να την ζεις όλο και πιο χαρούμενα από την προηγούμενη ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αληθινά συν-αισθήματα και οι αληθινοί άνθρωποι πέτρα μου!
      "Κάθε χρονιά η κάθε Πρωτοχρονιά ας είναι πιο χαρούμενη και πιο όμορφη. Μέχρι στιγμής είναι μια απτά τα ίδια αλλά όλα καλά!
      Καλή χρονιά μας!!! 😘💛

      Διαγραφή
  2. Δύο πράγματα με απασχολούν:
    1ον: Τί δώρο να κάνω στον ελέφαντα του προηγούμενου ποστ και
    2ον: Αν ο Άγιος Βασίλης πει πως κάνει δίαιτα, μπορώ να τσακίσω εγώ τα σοκολατάκια της φωτογραφίας????????!!!!!!
    Πολλά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! δεν ξέρω παιδί μου τι αν σου πω κι Εγώ;
      Στον ελέφαντα να κάνεις φιστίκια που τόσο αρέσουν να τρώνε! (κάνω λάθος;)
      Στον Άγιο Βασιλη αν και δεν λέει ποτέ όχι σε ένα σοκολατάκι, πάρτο εσύ, δεν θα θυμώσει καθόλου μαζί σου!
      Τα φιλιά μου αγαπημένη!!! 😘😘💛💛

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes